Neem samen met ACOD deel aan de nationale betoging op vrijdag 16 december 2022

Submitted by ACOD UGent on di, 12/13/2022 - 08:14

Op vrijdag 16 december 2022 gaan de drie vakbonden ABVV, ACLVB en ACV de straat op om een aantal heel actuele en prangende eisen onder de aandacht te brengen, o.a. de vraag naar een bevriezing van de energieprijzen, en het absolute behoud van de automatische loonindexering. In het pamflet in bijlage onderaan dit artikel wordt dieper ingegaan op elk van de eisen.

Ook ACOD neemt deel aan deze nationale actie voor de bescherming van onze koopkracht. Wij roepen iedereen op om samen met ons mee te stappen in deze betoging en zo onze stem te laten horen!

Praktisch:

Waar en wanneer?

De betoging vertrekt om 10u aan het station Brussel Noord.

Voor de start van de betoging komt ACOD bijeen aan de Financietoren (FINTO) in de Pachecolaan. Daar zullen de openbare diensten samen één blok vormen dat dan vervolgens zal aansluiten bij de betoging op het moment dat deze aan de FINTO-tower passeert.

Vertrek je vanuit Gent? Met ACOD UGent spreken we af vanaf 8u30 aan het station Gent Sint-Pieters. Geef ons een seintje als je ook meegaat! Stuur ons een mailtje naar ACOD@UGent.be

Er is treinvervoer voorzien

Wie op voorhand inschrijft via deze link (deadline woensdagmiddag 14/12 om 12u) kan vrijdagmorgen een treinticket ophalen aan een van de vijf stations in O-VL waar een onthaal is voorzien (je geeft je stationkeuze op in het online formulier).

Wie vertrekt vanuit een ander station, of wie niet op tijd kon inschrijven, kan zelf een treinticket aankopen. Op vertoon van het ticket met vermelding van naam, rijksregisternummer en rekeningnummer kan je dit achteraf terugbetaald krijgen door contact op te nemen met tristan.vandenbroucke@abvv.be (plaats ACOD@UGent.be in cc)

De uren van het onthaal en het vertrekuur van de treinen is terug te vinden in de treinregeling in bijlage onderaan dit artikel.

Kan ik die dag staken?

Er is een stakingsaanzegging ingediend zodat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te gaan naar deze actie. Als je op vrijdag 16/12/2022 staakt dan ben je ingedekt door deze aanzegging. Het enige wat UGent kan doen is jouw loon voor die dag inhouden.

Als lid van ACOD kan je ons je loonbrief bezorgen waaruit die dag loonverlies blijkt. Je zal dan een stakingsvergoeding ontvangen (40 euro voor een volle dag loonverlies).

Ter herinnering: je bent niet verplicht om op voorhand te melden of je al dan niet zal staken. Vanzelfsprekend kan het wel nuttig zijn om je collega's vooraf te laten weten dat je er die dag niet zal zijn.